Αγγελική Σορομάνη


Βιογραφικό

Master degree in Cultural and Cognitive Linguistics, LMU München
Grosses Deutsches Sprachdiplom, Goethe-Institut Athen

e-mail: a.soromani@germanlessons.gr

Ονομάζομαι Αγγελική Σορομάνη και είμαι καθηγήτρια Γερμανικών. Θεωρώ την γερμανική γλώσσα μητρική μου καθώς έχω γεννηθεί στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης Βυτεμβέργης (Baden Württemberg), την Στουτγγάρδη (Stuttgart) από Έλληνες μετανάστες. Επομένως από πολύ μικρή ηλικία ήρθα σε επαφή με την γλώσσα αλλά και την υπέροχη γερμανική κουλτούρα. Το αγαπημένο μου γερμανικό φαγητό είναι τα Maultaschen και τα αγαπημένα μου γλυκά το Käsekuchen και τα Berliner.

Αποφοίτησα από το γερμανικό σχολείο Rappachschule και είμαι κάτοχος του Grosses Deutsches Sprachdiplom (Goethe Institut) και μου αρέσει πολύ να μεταδίδω τις γνώσεις μου για την γερμανική γλώσσα και κουλτούρα σε άλλους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας. Για αρκετά χρόνια έχω διδάξει Γερμανικά σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Επειδή όμως το μικρόβιο της εξέλιξης της γνώσης υπάρχει μέσα μου αποφάσισα να παρακολουθήσω το επιμορφωτικό πρόγραμμα καθηγητών της Γερμανικής ως ξένης – δεύτερης γλώσσας στην πρωτοβάθμια, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή στην εκπαίδευση ενηλίκων με θέματα: μέθοδοι διδασκαλίας, χρήση ψηφιακών μέσων στην τάξη, εκπαιδευτικό υλικό, εξετάσεις, αποκτώντας το πιστοποιητικό Deutsch Lehren Lernen (DLL), επίσης είμαι κάτοχος του Master-Studiengang Cultural and Cognitive Linguistics (CCL), που αφορά την επιστήμη της γλώσσας και του πολιτισμού καθώς και τις ιδιότητες της γλωσσολογίας και της επιστήμης της λογοτεχνίας από το Ludwig Maximilians Universität München.

Θα είναι μεγάλη μου χαρά να γνωριστούμε και να μάθουμε διασκεδάζοντας μαζί Γερμανικά γιατί το να μαθαίνεις Γερμανικά είναι διασκεδαστικό! Deutsch lernen macht Spaß!

Πιστοποιήσεις

  • ACTA CPIT
    Πιστοποιητικό Επάρκειας Προχωρημένων Δεξιοτήτων Ηλεκτρονικού Υπολογιστή / Proficiency in IT Skills

  • Certificate of Proficiency in English – CPE
    Πιστοποιητικό C2 Proficiency στα Αγγλικά από το Cambridge.

  • Deutsch Lehren Lernen (DLL), Goethe – Institut Athen
    Επιμορφωτικό πρόγραμμα καθηγητών της Γερμανικής ως ξένης/ δεύτερης γλώσσας στην πρωτοβάθμια, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή στην εκπαίδευση ενηλίκων με θέματα: Μέθοδοι διδασκαλίας, Χρήση ψηφιακών μέσων στην τάξη, Εκπαιδευτικό υλικό, Εξετάσεις

Ικανότητες

Φιλολογία
0%
Τεχνολογία
0%
Εκπαιδευτική εμπειρία
0%
Γνωσιακό αντικείμενο
0%

Εκπαίδευση

1994

Kleines Deutsches Sprachdiplom (KDS) Απόκτηση του πτυχίου από το Goethe-Institut Ελλάδας.

1998

Großes Deutsches Sprachdiplom (GDS) Απόκτηση του πτυχίου από το Goethe-Institut Ελλάδας.

2013 – 2015

Spezialkurse (ειδικά μαθήματα) , Mit Literatur Deutsch verbessern & Von der Schlagzeile zum Argument

2018

Master-Studiengang Cultural and Cognitive Linguistics (CCL), LMU München

ANG.jpg

Περιμένω και τα δικά σας σχόλια, γιατί μην ξεχνάμε… “Το να μαθαίνεις γερμανικά είναι διασκεδαστικό!”
Tschüss

Thumbnail.jpg

Πολλά παιχνίδια! πολύ πλάκα!
Μας αρέσουν τα Γερμανικά και θέλαμε τα παιδιά μας από πολύ μικρή ηλικία να έρθουν σε επαφή με την γλώσσα. Αγγελική είναι απίθανη 🙂 🙂

Thumbnail.jpg

Αγγελική σε ευχαριστούμε για την δεύτερη χρονιά που είμαστε μαζί. Η πρόοδος της Άννας είναι αισθητή πλέον.