Μεθοδολογία

Για να μπορέσει κανείς να μεταδώσει γνώσεις σε τρίτους θα πρέπει να το κάνει με μέθοδο και συγκεκριμένους τρόπους.

Αποφασίζουμε το πλάνο της κάθε διδακτικής ώρας συνυπολογίζοντας το επίπεδο και τα ερεθίσματα που μπορεί να δεχθεί ο μαθητής. Κάτι τέτοιο φυσικά εξαρτάται από την ηλικία καθώς και την μαθησιακή ωριμότητα του μαθητή.

Εφόσον μιλάμε για ένα εξατομικευμένο ιδιαίτερο μάθημα ή ολιγομελή τμήματα (έως 3 άτομα) επιδιώκουμε την ενεργό συμμετοχή του μαθητή. Η διδακτέα ύλη δομείται σε σύντομες διδακτικές ενότητες και η πρόοδος της διδασκόμενης ύλης προσαρμόζεται με τους ρυθμούς του μαθητή με σκοπό την καλύτερη δυνατή αφομοίωσή της. Ενισχύουμε τις προσπάθειες του μαθητή, επαληθεύουμε άμεσα τις απαντήσεις του καθώς και τον επιβραβεύουμε.

Οι κύριοι άξονες διδασκαλίας συνοψίζονται ως εξής:

Επικοινωνία: ξεκάθαρη και αποτελεσματική.
Ακούμε και αναλύουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του μαθητή. Δεν θεωρούμε ποτέ δεδομένο ότι ο μαθητής γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και γι’ αυτό βρίσκουμε το επιθυμητό επίπεδο κατανόησης

Ενθουσιώδης διδασκαλία: προσθέτουμε χαρούμενες νότες
Το να παραμένεις επαγγελματίας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διδάσκεις με διασκεδαστικό τρόπο. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να μοιραστείς με τους μαθητές σου είναι ο ενθουσιασμός. Ο ενθουσιασμός κεντρίζει την περιέργεια, η οποία είναι το πιο σημαντικό «συστατικό» της μάθησης.

Προετοιμασία: ο σωστός σχεδιασμός
Παρότι η διδασκαλία βασίζεται στο εκάστοτε εκπαιδευτικό βιβλίο, εμείς βρίσκουμε το ερέθισμα που θα ενθουσιάσει τον μαθητή και θα του δώσει την ώθηση να προχωρήσει με διάθεση προς τον στόχο του.

Υπομονή: ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά
Υπομονή, υπομονή , υπομονή και ενθάρρυνση. Ο κάθε μαθητής είναι διαφορετικός και οι χρόνοι που μαθαίνει εξίσου. Εμείς οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να πράξουμε ανάλογα.

Επαγγελματισμός: το κύριο χαρακτηριστικό μιας επιτυχημένης σχέσης
Ο επαγγελματισμός δεν είναι υλικό αγαθό, αλλά είναι ένας συνδυασμός ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών και η τήρηση ενός ηθικού, δεοντολογικού κώδικα. Οι εξειδικευμένες γνώσεις, η συνέπεια, η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα και η υπευθυνότητα καθώς και ο σεβασμός είναι αδιαπραγμάτευτες ιδιότητες που οφείλει να διαθέτει ο καθένας που σέβεται τον εαυτό του.

Βελτίωση: αναζητώντας πάντα νέους τρόπους
Δεν σταματάμε ποτέ να αναζητούμε νέους τρόπους διδασκαλίας, που θα βοηθήσουν τους μαθητές μας να αφομοιώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διδακτέα ύλη.

Εμπειρία: ανεπανάληπτη
Δεν είμαστε απλά δάσκαλοι, είμαστε συνοδοιπόροι σε ένα μαθησιακό ταξίδι. Εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και είμαστε καλοί ακροατές. Θέτουμε στόχους σε συνεννόηση με τους μαθητές μας (ακόμα και μικρούς), ώστε να νιώσουν το αίσθημα της επιτυχίας.

Το να είσαι καλός δάσκαλος δεν αφορά εσένα, την εκπαίδευσή σου, τις ικανότητές σου ή τα πτυχία σου. Το να είσαι καλός δάσκαλος αφορά πάντα τον μαθητή.

Δυνατότητες & Επιλογές

Δοκιμαστικό
Δωρεάν! 1 μάθημα
Ολιγομελή
Δυνατότητα τμημάτων έως 3 άτομα με χαμηλότερο κόστος.
Πρωινά
Πρωινά τμήματα ενηλίκων και προσχολικής αγωγής.