Προσχολική αγωγή

Προσχολική αγωγή
Προετοιμασία, Προσχολική Αγωγή

Προσχολική αγωγή

Εκμάθηση Γερμανικών σε προσχολική ηλικία

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι η καλύτερη επένδυση για την ζωή ενός παιδιού. Μια ξένη γλώσσα διευρύνει τους ορίζοντες ενός παιδιού και του προφέρει νέες ευκαιρίες. Ακόμα και οι πρώτες λέξεις και φράσεις που μαθαίνει ένα παιδί σε μια ξένη γλώσσα αποτελούν σημαντικό προτέρημα για εκείνο. Η δυνατότητα να συνεννοείται σε μια ξένη γλώσσα αυξάνει την αυτοπεποίθησή του καθώς και την κατανόηση άλλων πολιτισμών.

 • Βοηθάει όμως η ξένη γλώσσα στην εξέλιξή του;
  Φυσικά ναι! Η διαδικασία εκμάθησης μια ξένης γλώσσας βοηθά την μνήμη καθώς και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Παιδιά που μαθαίνουν ξένες γλώσσες αναπτύσσουν νωρίτερα πνευματικές ιδιότητες σε σχέση με παιδιά που μαθαίνουν αργότερα ξένες γλώσσες ή και καθόλου. Άλλωστε τα παιδιά που μαθαίνουν ξένες γλώσσες είναι πιο «ανοιχτά» στο να λαμβάνουν ερεθίσματα.

 • Και πότε τελικά θα πρέπει να ξεκινήσει ένα παιδί την εκμάθηση των Γερμανικών;
  Όσο πιο νωρίς τόσο πιο εύκολα! Ορισμένοι επιστήμονες μάλιστα θεωρούν πως είναι καλύτερα να ξεκινήσουν με την εκμάθηση Γερμανικών και στην συνέχεια να συνεχίσουν με οποιαδήποτε άλλη ξένη γλώσσα.

  Ένα παιδί που μαθαίνει ξένες γλώσσες από πολύ μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και «τολμάει» πιο εύκολα να μιλάει με άλλους ανθρώπους. Άλλωστε η εκμάθηση ξένων γλωσσών βοηθάει στην ικανότητα συγκέντρωσης και αυξάνει την ακουστική αίσθηση του παιδιού.

  Πολλοί γονείς ρωτάνε μπορεί κάποιος να ξεχάσει μια ξένη γλώσσα; Είναι όπως το ποδήλατο άπαξ και το μάθεις δεν το ξεχνάς ποτέ!.

 • Τελικά ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθει ένα παιδί Γερμανικά;
  Στην ηλικία των 4 ετών το παιδί έχει κατακτήσει τις σημαντικότερες δομές της μητρικής του γλώσσας, οπότε είναι έτοιμο για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις με άπταιστη προφορά!

  Φυσικά σε αυτές τις ηλικίες η ξένη γλώσσα μαθαίνεται μόνο μέσω της ακοής και το παιδί μιμείται με φωνητική ακρίβεια τις πρώτες του λέξεις που εξελίσσονται σταδιακά σε φράσεις.

  Το παιδί μαθαίνει με φυσικό τρόπο χωρίς κούραση μέσω του παιχνιδιού, των τραγουδιών και των παραμυθιών. Επίσης στο μαθησιακό του περιβάλλον το παιδί πρέπει να νιώθει άνετα και να ικανοποιεί την περιέργειά του χωρίς πίεση, καθώς και την φυσική του ανάγκη για κίνηση και δημιουργικότητα. Σε αυτή την νεαρή ηλικία τα παιδιά κατακτούν ιδιαίτερα εύκολα την ξένη γλώσσα!

  Θέλω να μάθω περισσότερα

ANG.jpg

Περιμένω και τα δικά σας σχόλια, γιατί μην ξεχνάμε… “Το να μαθαίνεις γερμανικά είναι διασκεδαστικό!”
Tschüss

Thumbnail.jpg

Πολλά παιχνίδια! πολύ πλάκα!
Μας αρέσουν τα Γερμανικά και θέλαμε τα παιδιά μας από πολύ μικρή ηλικία να έρθουν σε επαφή με την γλώσσα. Αγγελική είναι απίθανη 🙂 🙂

Thumbnail.jpg

Αγγελική σε ευχαριστούμε για την δεύτερη χρονιά που είμαστε μαζί. Η πρόοδος της Άννας είναι αισθητή πλέον.